Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2019.12.31. | Szerző: Online Vállalkozz

Weboldal betöltési sebesség mérés a GTmetrix segítségével

 

Folytatjuk a cikksorozatot. Mérd meg meg a weboldalad betöltési sebességet. Az első cikkben elmagyarázzuk, hogyan kell mérni a weboldalad betöltési sebességét a Pingdom segítségével, és most megtanuljuk ezt megtenni a GTmetrix segítségével.

GTmetrix

Ez az eszköz számos, nagyon részletes webhelyek műszaki teljesítményének ellenőrzését teszi lehetővé számunkra, hogy pontosan megnézhessük, melyik erőforrás okoz problémát.
A GTmetrix a webhely teljesítményét alapértelmezés szerint a kanadai Vancouver és a Google Chrome, mint böngésző helyének felhasználásával ellenőrzi.

A teszt befejezése után megjelenik a teljesítmény eredmények összefoglalása és az oldal részletei.

Találatok

Mielőtt elkezdenénk olvasni az eredményeket, tudnunk kell, mit jelentenek ezek. Először: a Performance Scores részben két PageSpeed ​​és YSlow besorolás található, a GTmetrix ezt a két erőforrást használja a tesztek elvégzéséhez.

Ennek a szakasznak a minősítése több színskálával rendelkezik: piros, sárga és zöld; ahol a zöld egy nagyon jól optimalizált webhely,a sárga egy többé-kevésbé optimalizált webhely, és ha piros, akkor azt már optimalizálni kell.

Ezután megjelennek az oldal részletei, például a betöltéshez szükséges teljes idő, a webhely teljes mérete MegaBytes-ben és a szerverhez benyújtott kérelmek száma.

Fontos tudni azonosítani, hogy a betöltési idő nem haladja meg a 3 másodpercet , és meg kell próbálnunk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a weboldal és a kérelmek méretét (a kérések a böngésző által a webhely megjelenítéséhez letöltött erőforrások).

A görgetéshez megtalálja az elvégzett ellenőrzések listáját, valamint mindegyik osztályozását és prioritását.

Az előző képen láthatjuk, hogy a böngésző gyorsítótárának erőforrások beállítására vonatkozó teszt F vagy 0/100 besorolással rendelkezik.

Ugyanazon osztályozási skálán belül az F az az ajánlás, hogy a böngészőnek kis méretű képeket biztosítson és optimalizálja a képeket.

Általában előfordul, hogy a kép eredeti fájlját használjuk, és annak méretét megváltoztatjuk a CSS segítségével, ajánlatos olyan képfájlt használni, amelynek mérete megegyezik a megjelenítésével.

Hasonlóképpen mindig javasoljuk a képek optimalizálását olyan eszközökben, mint a TinyPNG vagy a TinyJPG, hogy méretük csökkentése mellett megőrizzék minőségüket.

Az ajánlásra kattintva megmondja, hogy mely erőforrások okoznak problémákat.

A bemutatott méretű képek használata esetén láthatjuk, hogy esetünkben 4 kép van, amelyek átméretezése HTML vagy CSS formátumban történik, és hogy néhány KiloByte menthetünk a webhely méretére.

Következtetések

Ugyanezt megteheted minden egyes ajánlásnál, és azonnal tehetsz webhelyed sebességének optimalizálása érdekében.

Fontos ellenőrizni a GTmetrix összes ajánlását, még azokban is, amelyek zöld színűek, de nem rendelkeznek 100-as besorolással. Ez csak egy erőforrás, amely megakadályozza a tökéletes minősítést, de ha minden szempontot optimalizálsz, akkor optimalizált webhelyed lesz.
Ne feled, hogy a betöltési sebesség a mobil eszközök pozicionálási tényezője.

Share This