Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2021.08.11. | Szerző: Online Vállalkozz

A 10 legjobb ingyenes online képszerkesztő

 

Ismerd meg a 10 legjobb ingyenes online képszerkesztő alkalmazást, hogy retusálhasd a fényképeid, és a lehető legprofibbá válj.

Ha online üzleti vállalkozásod van, akkor már bizonyára te is tapasztaltad, hogy webáruház illetve weboldal készítése, üzemeltetése kapcsán, a fényképek, illetve a tökéletes termékfotók biztosítása az egyik legfontosabb tényező a konverziók megszerzéséhez.

Online kereskedelemmel foglalkozó vállalkozóként mindig ugyanazzal a problémával találkozhatsz: a fizikai kereskedelemmel ellentétben az online fogyasztók nem tudják megérinteni, vagy akár megkóstolni, az őket érdeklődő terméket.

Ezért ideális, ha vállalkozásod termékfotózása kifogástalan , ezzel is lehetővé téve potenciális vásárlóid számára, hogy az őket érdeklő termékhez vagy szolgáltatáshoz a lehető legközelebb kerüljenek.

Egy jó fényképpel szemben támasztott követelmény az, hogy a vizuális élmény biztosítása mellett, támogassa konverziós céljaid elérését.

A kép elkészülésénél sokszor találkozol majd azzal a problémával, hogy a fénykép, bár igaz hogy tetszik, de már nem tűnik annyira jónak, és szeretnél rajta egy kicsit megváltoztatni valamit . Szereted, de érzed, hogy még jobbá tudnád tenni!

Számos eszköz segít megmenteni azokat a fényképeket, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseidnek.

Itt találod a legjobb ingyenes online képszerkesztő alkalmazások listáját, valamint néhány fizetős verziót, amellyel fotóid szerkesztheted és professzionálisabbá teheted.

  • Pixlr
  • GIMP
  • Photoshop Express
  • Nik Collection
  • Photopea
  • Photoscape X Pro
  • CANVA
  • Darktable
  • Fotor

1. Pixlr – ingyenes online képszerkesztő

A Pixlr az egyik legjobb online fotószerkesztő alkalmazás. Egy ingyenes és nagyon hatékony szerkesztő eszköz. A Pixlr Editor segítségével rétegeket, szűrőket és számos szolgáltatást használhat haladó felhasználók számára . Ezenkívül van egy mobil és asztali verziója.
Azok számára, akik nem rendelkeznek szerkesztési ismeretekkel, itt van a Pixlr Express. Ez egy egyszerűbb változat, hogy bárki képes legyen megtanulni a használatát. Az Pixlr Express segítségével meglehetősen egyszerűen módosíthatod a képet, effektusokat, matricákat vagy szöveget.
A Pixlr többször is nagy segítségemre volt, ezért ajánlom mindenkinek, akinek egy kép gyors szerkesztése szükséges.

Pixlr

 

2. GIMP – ingyenes online képszerkesztő

Ez a lista nem lenne teljes enélkül a klasszikus program nélkül, amely immár több mint 20 éve segíti sokunk munkáját. A kezdetektől fogva a Photoshop alternatívájaként lett pozicionálva. A program nagyszerű lehetőségeket kínál a fotófeldolgozás területén. A munka rétegeken és csatornákon alapszik. A program támogatja az alfa-csatornát, a karaktert speciális eszközökkel könnyen kivághatjuk a fotóból.
A program erejét a rendelkezésre álló bővítmények teljes tárháza jelenti, amelyek kibővítik képességeit, ideértve például a Resynthesizer programot, amely a környező képválasztás alapján szintetizálja a textúrát, megkönnyítve a fénykép retusálását és eltávolítva a nem kívánt elemeket a fotóról. Sajnos a program nem nyitja meg a RAW-ot, ezért további szoftverekre van szüksége a konvertáláshoz.

GIMP

 

3. Photoshop Express – ingyenes online képszerkesztő

Ahogy a neve is sugallja, ez a híres Adobe Photoshop csökkentett online verziója . Ideális olyan elemek vágására, forgatására és szerkesztésére, mint a fényerő, a telítettség, a fehéregyensúly és a buborékok.
Ezen felül lehetőséget kínál meglehetősen tisztességes kollázsok készítésére . Az egyik hátránya, hogy csak JPEG formátumú képeket támogat . A Photoshop Express teljesen ingyenes, mobil és asztali verzióval rendelkezik.

Adobe Photoshop Express

 

4. Nik Collection – ingyenes online képszerkesztő

Évekkel ezelőtt a Nik Collection csomag több száz dollárba került, ennek ellenére rengeteg ember hajlandó volt megvásárolni.
Miután megszerezte a Google, teljesen ingyenesen kaphatjuk meg (jelenleg a DxO-hoz tartozik). Egyszerűen letölthető és használható az asztali verzió is.
Számos eszközkészletet kapunk a különböző alkalmazásokhoz. A Color Efex Pro használatával elvégezhetjük az alapvető fotófeldolgozást, javítva a fénykép fehéregyensúlyát, telítettségét és részletességét. A sok nagyon érdekes szűrő egyikének felhasználásával viszont professzionálisabb képet készíthetünk a fotóból.
Más eszközök lehetővé teszik a jó megjelenésű HDR-képek készítését, a fotó élesítését, vagy fekete-fehér kiváló megjelenését. Valóban, az összes eszköz ügyes használatával professzionális megjelenésű fényképeket kaphatunk. Ez a tökéletes választás egy fotós számára, aki kiváló megjelenést szeretne biztosítani a fényképeinek. A hátránya azonban, hogy a Nik Collection nem támogatja a RAW-t, ezért a képeket egy másik programban kell kidolgozni.

Nik Collection

 

5. Photopea – ingyenes online képszerkesztő

A Photopea olyan online opció, amely tökéletesen helyettesítheti az Adobe Photoshop alkalmazást ; Valójában a felülete ismerős lesz, ha a másikat már  használtad. A Photopea lehetővé teszi a különböző formátumú képek szerkesztését: PSD, XCF, SKETCH, ANY, JPG, PNG, GIF stb.

Annyira hasonló a Photoshophoz, hogy lehetővé teszi a szerkesztő óriás számára jellemző billentyűparancsok használatát. Az eszköz rétegekkel, rácsokkal, útmutatókkal, varázspálcával és sok más lehetőséggel rendelkezik. Ha véletlenül bezárjuk a lapot, a program figyelmeztet bennünket, hogy ne vesszen el az adott szerkesztési feladatunk.

Mindezek a funkciók azt mutatják, hogy egy minőségi szerkesztővel állunk szemben , amely ugyanolyan szintű mit a Pixlr vagy még magasabb.

Photopea

 

6. Photoscape X Pro – ingyenes online képszerkesztő

A Photoscape X Pro meglehetősen népszerű a felhasználók körében, mert viszonylag könnyen használható és gyakorlatilag mindent tartalmaz, amire szükség van. A felhasználók dicsérik a program egyszerű működését. Az átfogó fotófeldolgozáshoz szükséges összes eszközzel rendelkezik. Beállíthatjuk az expozíciót, a kontrasztot, a színegyensúlyt. Arra is lehetőséget kapunk, hogykülönféle szűrőket és grafikai effektusokat, valamint kereteket  alkalmazzunk a képekre.

A program lehetővé teszi a fényképek RAW formátumban történő készítését és feldolgozását. Az effektusok rétegenként alkalmazhatók, ami jelentősen befolyásolja a fénykép szerkesztési lehetőségeit. A gyártó a szoftver nagyon gyors működésével is büszkélkedhet. A hátránya lehet, hogy néhány elérhető eszközért külön kell fizetnie. Azonban azoknak, amelyek ingyenesen elérhetők, elegendőnek kell lenniük a legtöbb felhasználó számára.

Photoscape X Pro

 

7. CANVA – ingyenes online képszerkesztő

A Canva szerkesztő,  kizárólag a közösségi hálózatok felhasználóira koncentrál.  Nagyszámú sablonnal rendelkezik azok számára, akik kevésbé képzettek a kártyákat vagy poszterek elkészítésében . A felhasználó mindenféle dekoratív elemet hozzátehet.  Kétségtelen, hogy nagyon hasznos lehetőségeket biztosít a közösségi hálózatok szerelmeseinek és azoknak a cégeknek, akik gyakran használják. A Canva teljesen ingyenes (hirdetésekkel); Ennek ellenére nincs mobil vagy asztali verziója, csak az internetes.

Canva

 

8. Darktable – ingyenes online képszerkesztő

Egy másik nyílt forráskódú program, amely közvetlen versenytárs a Lightroom számára. Még a felülete is nagyon hasonló. Ez a szoftver lehetővé teszi az átfogó fotófeldolgozást.

A program által kínált fotófeldolgozási lehetőségek valóban lenyűgözőek . Könnyen javíthatjuk a fehéregyensúlyt, a telítettséget, a kontrasztot, az expozíciókorrekciót.

A program ezért átfogó fotófeldolgozást biztosít, és a legtöbb kamera számára mentett profilokat is tartalmaz. Ennek köszönhetően a legjobb hatás elérése érdekében hozzárendelhetjük a zajcsökkentést vagy a fehéregyensúlyt, annak a fényképezőgépnek megfelelően, amelyben a képet készült. A program a RAW-ot is támogatja . Tehát azt hiszem, hogy ez az eszköz a Nik Collection-szal együtt lehetővé teszi a fotófeldolgozás teljes skáláját, és érdekes megjelenést kölcsönöz nekik.

Darktable

 

9. Fotor – ingyenes online képszerkesztő

A Fotor egy teljesen ingyenes online szerkesztő, amely webes és mobil verzióval rendelkezik. Ez a HTML5-be programozott szerkesztő lehetővé teszi a szerkesztést, a kollázsokat és a tervezést. Ez a három szempont, amely őt az egyik legsokoldalúbb szerkesztővé teszi .

A Fotor egyszerűen használható, és olyan szakaszokkal rendelkezik, amelyek konkrét feladatokra összpontosítanak, például képeslapok készítésére, HDR szakaszokra és portrék szerkesztésére . A Fotor segítségével szövegeket, űrlapokat és változatos elemeket adhatsz a munkádhoz. A Fotornak van egy Pro fizetési módja, több funkcióval és reklám nélkül.

Fotor

 

10. RawTherapee – ingyenes online képszerkesztő

A RawTherapee egy másik olyan program, amely hasonlít a Lightroomra a lehetőségek és a megjelenés szempontjából. Ahogy a neve is sugallja, a program lehetővé teszi a RAW-fájlok fejlesztését, de lehetőséget ad azok feldolgozására is. A program új verziója sok lehetőséget kínál.

Természetesen nem hiányoznak az olyan alapok, mint a színek beállítása, az egyensúly, az élezőmaszk alkalmazása stb. Azonban egy lépéssel tovább megy, valójában néhány lépéssel. Pontokban változtathatunk, csak a keret azon elemeinek kiválasztásával, amelyek érdekelnek bennünket.

Például teljesen megváltoztathatjuk az ég színét, hogy esti naplemente, vagy napsütéses nap legyen. A színek szabadon módosíthatók, szűrőket is használhatunk minden gond nélkül. Az eszköz rendelkezik olyan funkcióval is, hogy a ködöt eltávolítja a fényképekről. Természetesen a program mentette a legnépszerűbb kamerák profiljait, így a funkciókat a kiválasztott modellekhez igazítják. Hátrányként néhány felhasználó rámutat a bonyolult felületére , de mindent meg lehet tanulni.

RawTherapee

 

Szerkesztés ingyen és letöltés nélkül

Ez a néhány  ingyenes online képszerkesztő nagyban megkönnyítik a fényképek szerkesztését. A legjobb az egészben, hogy ingyenesek, bár néhányukban a hirdetéseket el kell viselni, a kisebb kellemetlenségeket kompenzálni kell az előnyeikkel.

Ezek a ingyenes online képszerkesztő alklmazások meglehetősen egyszerűek, ezért nincs szükség alapos ismeretekre a használatuk során. Ha pedig épp ellenkezőleg, szakértő felhasználó vagy, akkor a képszerkesztést a lehető legjobb minőségben elkészítheted.

 

Ezek is érdekelhetnek:

Webáruház keresőoptimalizálás stratégia

A legjobb ingyenes online képszerkesztő

 

 

 

Share This