Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2024.03.28. | Szerző: Online Vállalkozz

A linkszerzés az egyik legfontosabb feladatunk, ha szeretnénk, hogy weboldalunk megjelenjen a Google keresőben a számunkra fontos kifejezésekre.

Hol kaphatunk linkeket weboldalunkra? Ezt a bejegyzés elolvasása során megtudhatod.

A keresőoptimalizálás nem csupán linkszerzés tevékenységét jelenti, hanem magának a weboldalnak a optimalizálását is. Ha ezt nem tesszük, akkor a linkek megszerzésének semmi haszna nem lesz számunkra. Ezért, mielőtt elkezdenéd a linképítést (weboldal linkjeinek beszerzési folyamatát), ellenőrizd, hogy weboldalad rendelkezik-e megfelelő címekkel, metaleírásokkal és egyedi szövegekkel.

Ha ezzel minden rendben van, elkezdheted gyűjteni a linkeket a weboldaladra

Linkszerzés során a linkek száma vagy minősége a fontosabb

Linképítés során összpontosíts arra, hogy a webhely témájához kapcsolódó hiteles oldalakról szerezz linkeket . Ha autójavító műhelyt működtetsz, szerezz linkeket az autószerelőkkel, autószereléssel kapcsolatos webhelyekről, és ne linkeket kínáló bármilyen más webhelyről.

Ha így építed a linkeket sokkal nagyobb eredményeket érhetsz el, mintha linkeket szereznél, válogatás nélkül bármilyen, az interneten található oldalról.

Sokkal jobb, ha 10 kiváló minőségű linkünk van, mint 100 olyan link, amelyeket a Google a nagyon gyenge webhelyekről származónak ítél.

Nofollow és dofollow linkek

Mielőtt bemutatnám, hogy hol helyezz el linkeket a webhelyedre, érdemes megismerni egy nagyon fontos dolgot, nevezetesen a dofollow és a nofollow linkeket.

A dofollow és a nofollow hivatkozások az oldal hivatkozásaihoz rendelt attribútumokkal vannak társítva. Ezeket az attribútumokat figyelembe veszik, amikor a weboldalt a Google keresőmotorjainak robotjai szkennelik. Amikor egy robot észreveszi ezen tulajdonságok egyikét, tudni fogja, hogyan kell kezelni.

A dofollow attribútum azt jelenti, hogy az ezzel a jelöléssel ellátott hivatkozást hozzárendelik annak az oldalnak az értékéhez, amelyben a link található. A nofollow attribútum miatt ez nem történik meg.

Sokan azt mondják, hogy a dofollow hivatkozások befolyásolják a webhelyek elhelyezkedését , míg a nofollow hivatkozások nem tesznek semmit. Igen, régen így volt, de manapság márt a helyzet az, hogy a dofollow linkek csak fontosabbnak értékeli, mint a nofollow linkek – amelyek kissé eltérő szerepet játszanak.

Mire törekedjünk? Érdemes beszerezni a dofollow és a nofollow linkeket is, amelyeknek köszönhetően természetesen jelenik meg a pozicionálás, és ez nagyon fontos a Google szemében!

Hogyan lehet linket szerezni egy weboldalra?- 5 módszer

Itt az ideje, hogy bemutassunk 5 módszert a weboldalra mutató linkszerzéshez. Természetesen még sok más ilyen módszer létezik, ám ezek amik a legjobb eredményeket hozják.

Indíts el egy blogot

Ne készíts blogot egyetlen bejegyzés és egy link segítségével. Ha igy teszel, akkor csak pazarlod az idődet. de valószínűleg egy másik kockázatos linket is létrehozott magadnak. Ha saját blogot szeretnél létrehozni, akkor azt életben kell tartanod.

Rendszeresen írj bejegyzéseket, és összpontosíts az ügyfeleid igényeire! Ha így teszel idővel valószínűleg előre kerülsz a keresőkben.

Ügyelj arra, hogy tartalmad releváns, hasznos és jól felépített legyen.

Ez az egyetlen módja annak, hogy a világ újra és újra kapcsolatba kerüljön weboldaladdal, és így kapsz nagyszerű linkeket.

Regisztráld weboldalad megbízható webkatalógusokba

Az interneten hatalmas számú könyvtárat találunk, ahol információkat adhatsz a cégedről és oldalra mutató linket. Sajnos a vállalkozásod nem érdemes hozzáadni az összes szóba jöhető webkatalógushoz. 

Melyik könyvtárat válaszd?

Az a könyvtár, amely nemcsak lehetőséget ad arra, hogy hivatkozást küldj a weboldaladra, hanem hasznos információkat szolgáltat a potenciális ügyfelek számára, egy olyan könyvtár, amelyben érdemes linkeket elhelyezni.

Az adott iparág informatív weboldalainak könyvtárai jó választás lehetnek. Ha vállalkozásod szerepel az ilyen könyvtárakban, megkönnyíti az indexelést a keresőmotorokban, és segít az embereknek online könnyebben megtalálni a weboldaladat.

Internetes fórumok

Az oldaladhoz tematikusan kapcsolódó fórumok linkjei, nagyszámú felhasználó mellett, először egyedülálló hozzáférést biztosítanak az oldalhoz közvetlenül a fórumból, másodszor pedig erős linkeket biztosítanak az oldalhoz.

Cikkekben szereplő linkek

Ezek a szponzorált cikkek vagy vendégcikkek, amelyeket leggyakrabban Te írod egy blog igényeire szabottan, cserébe azért, hogy a webhelyedre mutató linket helyezhess a tartalomba. Jelenleg ez a weboldal linkszerzésének az egyik leghatékonyabb módja a Google keresőben.

Megjegyzések

Az oldalra mutató linkek elhelyezése a megjegyzésekben az oldal témájához kapcsolódó cikkek alatt is értékes hivatkozási forrás lehet. A kérdés az, hogy ügyesen csinálod-e, és ne készíts eszetlenül hozzászólásokat.

Nem minden, a kommentálás lehetőségét biztosító weboldal egyezik bele, hogy linkeld a weboldalad – és kiköti, hogy a blogunkban tilos linkeket adni a megjegyzésben

Remélem, hogy ez a bejegyzés segít a weboldalra mutató linkek hatékony építésében.

Share This