Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2020.05.03. | Szerző: Online Vállalkozz

Hogyan készíthetsz weboldaladra SEO-barát tartalmat

 

A keresőmotorok algoritmusai egyre inkább modellezni tudják a viselkedésünket. Mindent megtesznek, hogy a tartalom amit megjelenítenek a legjobban megfeleljen az emberi elvárásoknak.

Ezért egy hatékony weboldalt optimalizálni kell mind a látogatók, mind a keresőmotorok robotjai számára.

Ha e két elvárásnak megfelel a weboldalad, az lehetővé teszi egy megfelelő pozíció elérését a keresőmotorokban a számodra fontos kulcsszavakra.

Ebben a bejegyzésben elsősorban a műszaki szempontokra fókuszálunk, hogyan tudsz SEO-barát tartalmat létrehozni. Ismerd meg azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartanod a tartalmak készítésénél, a keresőoptimalizálás során.

 

Hogyan készíthetsz magad SEO-barát, keresőoptimalizált tartalmat a forgalom generálására?

 

 

Válassz egy témát.


Tegyük fel, hogy egy blogbejegyzés írását tervezed, amelynek célja a téma széles körű leírása, és így egy keresőoptimalizált bejegyzés előállítása.

Ennek alapja az, hogy … tudnod kell, miről írhatsz.

Először is összpontosíts valamire, ami szorosan kapcsolódik a webhelyed témájához.

Készítsd el úgy a cikket, hogy olyan nézőpontból írj a témáról ami érdekes és hasznos lesz az olvasók számára. Mindezt úgy, hogy az újonnan létrehozott cikk célközönsége megtalálja a választ a kérdéseire a weboldaladon

Ha problémád adódik egy téma kiválasztásánál, akkor olvassa el a bejegyzésünket arról, hogy hol lehet inspirációt találni a blogbejegyzés témáira.

 

 

Készíts egy kulcsszólistát szinonimákkal.


Mielőtt elkezdenéd írni a tartalmat, érdemes létrehozni egy olyan listát amely tartalmazza azoknak a szavaknak és kifejezéseknek a felsorolását, amelyek szeretnéd ha megjelennének a bejegyzésedben.

A szövegnek elsősorban értékes információkat kell tartalmaznia, itt a SEO szempontjából lényeges szavak megjelenítése már nem jelenthet problémát.

Minden további blogbejegyzés publikálásával növeled a domainhez tartozó szavak halmazát. Így egyfajta aloldal hálózatot hozol létre, amely az idő múlásával, minden hozzáadott szöveggel egyre inkább kibővül. Ez egy nagyon kedvező eljárás, egyszerűen növeli a webhely értékét.

Ne felejtsd el megkülönböztetni a használt szavakat. A szemantikai kulcsszavakról ( más néven LSI kulcsszavak) szóló bejegyzésünk nagyon hasznos lehet ebben a tekintetben.

 

 

Hozzuk létre a megfelelő címet.


A megfelelő cím szolgál alapul SEO-barát tartalom elkészítéséhez.


A blogbejegyzés címe általában:

 • az aloldal metacímében található
 • a H1 fejléc tartalma
 • lehet ösztönözni a felhasználókat, hogy kattintson egy linkre, a horgony lesz a címe
 • az aloldal URL-jének alapja


Tehát, amint láthatjuk, szerepe hatalmas.

Először is vizsgáljuk meg a cím hasznosságát a felhasználók számára. Végül is konkrét aloldalakat kell megadnunk, és ezek a címek számukra döntési kapuk annak eldöntésénél, mikor tudat alatt arról döntenek, hogy meglátogatnak-e egy adott weboldalt.

Ha problémáid vannak egy magával ragadó cím fejlesztésével, olvasd el a tökéletes blogcímek létrehozására vonatkozó útmutatónkat.

 

 

Ne felejtsd el a barátságos URL-t.


Az előző bekezdésben megemlítettem az URL-t, amelynek megjelenése szintén nagyon fontos.

Nos, vessünk egy pillantást a következő három mintacímre. Feltételezzük, hogy ugyanazon blogbejegyzésre utalnak:

 • peldaoldal.hu/blog/?p=104
 • peldaoldal.hu /blog/kategoria/4/keresooptimalizalas-jelentosege
 • peldaoldal.hu /blog/ keresooptimalizalas-jelentosege

 

Míg a keresőmotor robotjai meg fogják birkózni mindegyikükkel, az utolsó változat minden bizonnyal a legjobban megmondja a felhasználókat.

Ha a címek leíró jellegűek és csak szavakat tartalmazhatnak, akkor nincs értelme linkeket létrehozni többek között, néhány azonosító számból vagy akár “idegen” karakterekből.

Ezenkívül az elején megemlítettem, hogy a keresőmotor algoritmusai egyre inkább megpróbálják feltérképezni viselkedésünket és figyelembe veszik a preferenciáinkat, így a felhasználóbarát URL-ek létrehozása sokkal több előnnyel jár, mint gondolnád.

 

 

Vigyázz a metacímkékre.


Nagyon fontos, hogy a webhelyünk egyes oldalai megjelenjenek a keresési eredmények között.

A keresőmotorok felhasználói figyelmet fordítanak a számukra legfontosabb információkra, amikor az eredmények listáját böngészik.

Az a döntés, hogy pontosan melyik eredményt kell választani, gyakran a linkek jelenlétén alapul a SERP-kben.

A WordPress használata esetén használhatja a Yoast SEO bővítményt, amely hatékonyan segít a cikkekhez kapcsolódó összes metacímke gondozásában.

Ennek köszönhetően nemcsak a meta címeket és a meta leírásokat definiálja , hanem létrehoz egy webhelytérképet, vagy megadhatja a linkek megjelenését, amikor megosztják azokat a közösségi médiában.

 

 

Ügyesen válassd ki a H1, H2 és H3 címsorokat.


A weboldal SEO állapotának ellenőrzéséről szóló posztban megemlítettem a címsorok nagyon fontos szerepét.

Ezek olyan HTML-címkék, amelyekbe fontos kulcsszavak kerülnek egy adott aloldalhoz. A H1, H2, H3 tag-ek helyes használatával be tudjuk mutatni, a keresőmotor robotjainak, mely fejlécek fontosabbak, és melyek kevésbé fontosak.

Tegyük fel, hogy egy blogbejegyzés sajttorta-receptet tartalmaz. A fejléc szerkezetére példa lehet:

 • H1: A tökéletes sajttorta receptje
 • H2: Sajttorta sütéséhez szükséges összetevők, H2: Sajttorta – hogyan kell elkészíteni
 • H3: Hogyan lehet sajttorta sütni? – Hasznos tippek, H3: Finom sajttorta – képek, H3: Képek az Ön által küldött sajttortakról


Mint láthatja, minél alacsonyabb a szám a “H” mellett, annál fontosabb a címsor. A számozással együtt növekszik az engedélyezett fejlécek száma, míg fontosságuk csökken.

Ha azon gondolkodik, hogyan lehet SEO-barát tartalmat létrehozni, akkor el kell sajátítania a címsor optimalizálásának művészetét.

 

 

A képek helyes használata.


A képek SEO optimalizálásáról szóló cikkben néhány alapelvet említettem a weboldalon található grafikák helyes kezelésének összefüggésében.

Mindenekelőtt vigyázzon a nevükre. Ne töltsd fel őket közvetlenül a fényképezőgépből, mert ezeket a fényképeket általában DSC_0001.jpg vagy IMG_1234.jpg néven lettek elmentve. Ezek a nevek semmit sem mondanak sem a robotok, sem a felhasználók számára.

Egy másik kérdés a méretükkel kapcsolatos. Méretezd a képeket olyan felbontásig, amely megfelel az adott weboldal koncepciójának.

Különösen azt ellenőrizd, hogy a adott képek tartalmazzák-e az ALT attribútumértékeket. Ennek köszönhetően lehetősége van arra, hogy közvetlenül az oldal kódjában információt szolgáltassunk arról, hogy mi pontosan egy adott képen.

 

 

Formázd a tartalmat.


A SEO tartalmak formázása sokkal fontosabb a felhasználók számára, mint a keresőmotorok számára, de a szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

A változatos szöveg tartalmazza:

 • fejlécek különböző betűmérettel
 • megfelelő távolság a szöveg sorai között
 • nincsenek hatalmas szövegrészek, elválasztva őket bekezdésekkel
 • a szöveget ábrázolja a képek
 • olvasható betűméret
 • linkek, amelyek kiemelkednek a normál szövegből
 • felsorolt ​​vagy számozott listák

 

Különböző típusú címkék használata a tartalom diverzifikálásához a szöveget egyszerűbbé teszi a felhasználók számára.

Ezenkívül a mobil eszközökön tapasztalható kedvezőtlen gyakorlatok elkerülése (mint például az egymáshoz közel álló „kézzelfogható” elemek) hiányzik a Google Search Console hibáiban, amelyek néha láthatóak abban az esetben, ha a tartalom rosszul adaptálódik a megfelelő képernyőre okostelefonokon vagy táblagépeken.

Gondolkodj el azon, hogyan hozhatsz létre SEO-barát tartalmat, egyszerűen csak, fogj hozzá és kezd el, változtasd meg, mert látványosak és érdekesek lesznek az ezután tapasztalt visszajelzések.

 

 

Fontold meg a belső linképítést.


Biztosan észrevetted már, hogy ezen a weboldalon, a bejegyzésekben elhelyezett linkek hatására az egyes aloldalak kapcsolódnak egymáshoz, jelezve az adott alcímben szereplő témához kapcsolódó tartalmat.

Ez nem véletlenül történik így.


Egyrészt ez a gyakorlat értékes az olvasók számára, mert – ha szükséges – elolvashatják a gondolatokat kiegészítő szöveget.

Másrészt a cikkek közötti kapcsolatok tematikus hálózatának létrehozása történik így, ami azt jelenti, hogy egyetlen bejegyzés sem marad egyedül. Ez a SEO szempontjából előnyös eljárás, mivel segít létrehozni egy logikai struktúrát.

 


Hogyan készíthetsz SEO-barát tartalmat – tippek összefoglalása

 

 

Rövid idő alatt elsajátítható, hogy minden alkalommal, amikor új tartalmakat hozunk létre, az előzőekben említett gyakorlatok szerint járjunk el.

Amikor új blogbejegyzéseket vagy csak aloldalakat készítesz a webhelyeden, próbálkoz a felsorolt ​​tippek használatával.

Ennek köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy nemcsak tisztán anyagi értéket képviselnek, hanem műszaki szempontból is jól elkészültek.

Ez legfőképpen a felhasználók számára fontos. Az itt tárgyalt technikákat viszont akkor sem lehet figyelmen kívül hagyni, mikor a keresőrobotokra gondolunk.

Share This