Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2024.04.17. | Szerző: Online Vállalkozz

Hogy miért válaszd a WordPress-t

 

 

Manapság ha egy blogot, weboldalt, vagy akár egy webáruházat szeretnél készíteni, jó esélyed van arra, hogy ehhez tökéletes választás lesz a WordPress.

A WordPress egy olyan tartalomkezelő rendszer (CMS), amely jelenleg a piacon a legnépszerűbb ilyen típusú megoldás. Nem csoda, hogy amikor információt keresünk a weboldal készítéséről, akkor ez a CMS merül fel elsőként.

A WordPress népszerűsége kétségtelenül abból fakad elsősorban, hogy ingyenes megoldás, és ami még ennél is fontosabb: használata és működtetése nem okoz gondot mindazok számára, akik eligazodnak az interneten, vagy boldogulnak egy okostelefon kezelésével.

Vizsgáljuk meg, miért érdemes a WordPress-t választani vállalkozásunk weboldalaként. Nézzük meg, hogy hány féle lehetőséget kínál ez a rendszer, mennyire sokoldalú, és győződj meg arról, hogy a WordPress az esetek döntő többségében a legjobb választás.

Miért válaszd a WordPress programot? – ismerjük meg a 6 fő okot.

Hatalmas népszerűségnek örvend.

A kiválasztásának első oka a népszerűsége. Ez a rendszer messze felülmúlja a weboldal készítésre használható összes többi megoldás népszerűségét.

Nézd meg ezt a cikket , ahol a WordPress és a több CMS piaci részesedése látható. A CMS-en alapuló webhelyek 60% -ka WP. Ezen felül a Joomla a második helyen áll, 5% -os részesedéssel.

Mi teszi a WordPress-t ennyire népszerűvé? Először is, a rendszer folyamatos fejlesztése. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztések, a bővítmények folyamatosan jelennek meg.

A népszerűség azt is bizonyítja, hogy bevált a rendszer. Ha valami komolyabb baj lenne vele, akkor piaci részesedése nem lenne ennyire hatalmas. Tagadhatatlan, hogy ez a népszerűség azt jelzi, hogy az adott rendszer jó választás.

Sokoldalúság és rugalmasság.

A WordPress az elején elsősorban blogolás céljából jött létre. Eleinte egy blog platformként indult, és e tekintetben továbbra is nagyszerűen működik.

Segítségével blogtartalom készítéséhez abszolút mindent megszerezhet, amire egy bloggernek szüksége van – lehetőséget adhat bejegyzések hozzáadására és megtervezésére, fényképeket küldhet, támogatási megjegyzéseket vagy egy csomó más dolgot, főleg a pluginoknak köszönhetően.

Eközben a platform fejlesztési lehetőségei annyira növekedtek, hogy manapság nemcsak vállalati oldalakat helyezhetünk el, hanem értékesíthetsz is a WordPress-en.

Számtalan lehetőség áll ehhez a rendelkezésünkre. A pluginoknak köszönhetően, amelyek biztosítják számunkra a lehetőségeink bővítését, új funkciók hozzáadásával a weboldalunkhoz.

Ez még nem minden! Mindezt maga a felhasználó is hozzáadhatja, anélkül, hogy programozótól kellene segítséget kérnie. Olvasd el a következő fejezetet, ahol ezt a problémát részletesebben ismertetjük.

Bővítmények, pluginok.

Mint az előzőekben már említettem, a WordPress könnyen bővíthető új lehetőségekkel. A pluginek erre valók, használatukkal hozzá adhatunk WordPress weboldalunkhoz, további funkciókat .

Ennek segítségével, egy átlagos weboldalból is készíthetsz egyszerűen online áruházat vagy akár elkészítheted, piacod legmeghatározóbb vállalati portál oldalát.

Csak keresd meg a megfelelő plugint, telepítsd és élvezd az új funkciókat. A plugin választék nagy száma és sokrétűsége biztosítja, hogy minden megolodandó feladatra, találsz több kész megoldást is.

Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy mivel ezek kész megoldások, nem mindig felelnek meg 100% -ban az igényeknek és az elvárásoknak.

Egy programozó cég megbízásával kapunk egy platformot, amelyet tökéletesen a saját szükségleteinkre szabhatunk. Módosítása az esetek többségében,jelentős időbe és pénzbe kerül.

A kész megoldások telepítése viszont arra kényszerít bennünket, hogy azokat alkalmazzuk. Módosítása akár azonnal és ingyenesen is megoldható.

A WordPress + plugin használata kétségkívül lehetővé teszi az alacsonyabb költségvetéssel rendelkező vállalkozásoknak is hogy professzionális megjelenésű weboldalhoz jussanak, és kevésbé függenek bármely más vállalkozótól (webfejlesztő).

Ez egyáltalán nem egy rossz megközelítés. Minden a Te igényeidtől függ.

Visszatérve a pluginokhoz, nagyon sok lehetőséget rejtenek, mert olyan bővítményeket fogunk találni, amelyek a SEO területén könnyítik meg a munkánkat, lehetőséget biztosítanak számunkra, az oldalunk lefordításával más nyelvekre, vagy biztosítják az oldal betöltési sebességének optimalizálását.

Mindez újabb ok arra, hogy a WordPress-t válasszuk.

Ingyenes.

A WordPress választásának a másik ok az, hogy egy ingyenes rendszer, és nem kell fizetnünk a fejlesztésért.

Tehát – legalább is elméletben – saját magad is létrehozhatsz egy weboldalt egy forintot sem költve (kivéve persze a tárhely és a domain vásárlását). Miért az elméletben? Először is, a WP önmagában ingyenes, de hozzá a kiterjesztések nem.

A fizetett extrák két részre oszthatók:

  • Sablonok
  • Bővítmények

A sablon felelős az oldal megjelenéséért. Vannak ingyenes témák, de el kell ismernünk, hogy ezek nagyon alapvetőek, és ebben a tekintetben általában valamilyen fizetett témát célszerűbb használni. Elsősorban azért mert szélesebb körű a fejlesztésük és támogatásuk, több elem használható bennük, és vizuálisan is vonzóbbak.

Lehetőség van egy oldal nulláról történő elkészítésére, kész témák felhasználása nélkül. Akkor biztos lehetsz abban, hogy a webhely egyedi és egyedi stílust fogsz kapni.

A pluginok lehetnek ingyenesek és fizetősek. Vannak freemium pluginok is, ahol további díj ellenében, további lehetőségeket kaphatunk. A fizetett pluginok azonban gyakran kifinomultabb eszközök, amelyek a legtöbb esetben szükségesek a szokásos alkalmazásokhoz.

Integrációs képesség.

A WordPress másik előnye az integráció képessége.

Mivel ez népszerű rendszer, a különféle szolgáltatók olyan megoldásokat hoznak létre, amelyek könnyen összekapcsolhatók a WP CMS alapú weboldalakkal.

Tehát a webhely összekapcsolása a fizetési átjáróval, vagy a számviteli szolgáltatással nem jelent problémát. Ezen legnépszerűbb szolgáltatások között nagy esély van arra, hogy készen állnak a beépülő modulokra az integrációhoz. Ez még egy plusz indok, a döntésünk során.

Biztonságos.

Általában azt kell feltételeznünk, hogy a WP biztonságos. A weboldalt karbantartva és a biztonsági szabályokat alkalmazva kijelenthetjük, hogy a WordPress weboldalak rendkívül biztonságosak.

A hosszú jelszavak használata, a biztonságos és ellenőrzött forrásokból származó bővítmények telepítése, valamint a WordPress és a bővítmények frissítése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy békésen alhassunk.

Miért válaszd a WordPress programot? – összegzés

A fentiekből egyértelműen a WP előnyeit láthatjuk, amelyek elég meggyőzőek .

Világosan látszik, hogy mekkora potenciállal rendelkezik ez a rendszer. Népszerűségéről jó képet ad az is, hogy hány ember és vállalkozás bízik ebben a platformban.

Személy szerint úgy gondolom, hogy a rugalmasság a legnagyobb előnye. Olyan univerzális platform, hogy akár blogger, webáruház tulajdonos vagy online vállalkozó vagy, elégedett leszel vele.

Mit gondolsz? Számodra is jó választás lehet a WordPress?

Share This