Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2020.01.03. | Szerző: Online Vállalkozz

Alapvető eszközök a blogod elkészítéséhez

 

Mai témánk  –  Alapvető eszközök a blogod elkészítéséhez

A blogolás, gondolataid online megjelenítésére szolgál, lehetőséget teremtesz másoknak, hogy elolvashassák és megismerhessék őket.

Maga a blog készítése nem egy nehéz feladat, de ha blogodat hatékonyan szeretnéd megismertetni az emberekkel, az különféle eszközök használatát igényli.

Bár rengeteg jó minőségű alkalmazás létezik, most azokat mutatjuk be, amit mi is napi/heti szinten rendszeresen használunk.

Ma szeretnék megosztani veled 11 eszközt, amelyek segítenek a blogolás során. Ezek az erőforrások nem mindig a legjobbak. Ezek egyszerűen csak azok, amelyeket ismerünk, és naponta segítségünkre vannak a munkánk során.

Ezért felsoroltam az egyes szolgáltatások alternatíváit, így több lehetőség közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet.

Remélem hasznosnak találod és élvezni fogod a listát.

Eszközök blogod elkészítéséhez – amik a munkád során a rendelkezésedre állnak.

 

1. Netvibes – Ingyenes

URL: https://www.netvibes.com/

Használd: A legfrissebb hírek és újdonságok naprakészen tartására

A bloggerek számára fontos, hogy naprakészek legyenek az általuk publikált témákkal kapcsolatos legfrissebb hírekkel és eseményekkel. A közösségi média szolgáltatásai, például a Twitter és a Facebook megváltoztatta az emberek információszerzési szokásait, de szerintem ez egy praktikus módja annak, hogy folyamatosan tájékoztassuk őket, amikor az új cikkeket  megjelennek. A fontos hírek könnyen elkallódhatnak a kavarodásban.

A hírolvasók használata a legjobb módszer, tucatnyi weboldal tartalmának elolvasására. Évek óta vizsgálom a weboldalak legfrissebb cikkeit, amelyek fontos híreket tartalmaznak.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Feedly, NewsBlur, Feed démon,

 

2. Google Docs – Ingyenes

URL: https://docs.google.com

használd: Jegyzetek készítéséhez

A jegyzetek készítése a blog fontos része. Az ötletek bármikor hozzáférhetnek hozzád. Ez az egyik oka annak, hogy mindig hordok egy hagyományos jegyzettömböt és tollat. Online állapotban helyezze át jegyzeteit a Google Dokumentumokba.

Több tucat nagyszerű jegyzetelési alkalmazás elérhető online. Szeretem a Google Docs egyszerűségét. Csak egy üres dokumentumra van szükség. Időnként táblázatot használok a teljesítmény, például a statisztikák nyomon követésére.
Néha másik számítógépen dolgozom, ezért alapvető fontosságú, hogy a jegyzeteket szinkronizáljuk a felhőben. A Google Docs segítségével bármilyen számítógépről vagy eszközről elérheted jegyzeteidet, és offline fájlokat tölthetsz fel Wordből.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Evernote, Remember The Milk, Simplenote, Trello,

 

3. FileZilla – Ingyenes

URL: https://filezilla-project.org

Használd: Töltsd fel, töröld és módosítsd a blogfájlokat

A FileZilla az egyik legjobb FTP kliens. Segítségével töltöm felt az összes alapvető fájlt. Igen, a fájlkezelő segítségével kezelheti a blogját, a folyamat ingyenes, egyszerű és biztonságos.

A FileZilla elérhető Mac, Windows és Linux rendszerekhez. Hihetetlenül könnyen használható.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: FireFTP, CrossFTP, a SmartFTP (Windows),

 

4. TextPad – Ingyenes

URL: https://www.textpad.com/

Használd:  Sablonfájl módosítása

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: TextWrangler (Mac), Notepad ++ (Windows), Kate (Linux),

 

5. WordPress – Ingyenes

URL: https://wordpress.org/

Használd: Saját blogplatformom

Amikor elkezdtem blogolni, több népszerű blogplatformot próbáltam ki. A WordPress a rendelkezésre álló témák és beépülő modulok nagy száma miatt magasan veri versenytársat. A platform folyamatosan fejlődik, és messze túlmutat a blogplatformon. Valójában a WordPress az internetes webhelyek 34% -án megtalálható

Az összes tartalmi webhelyet a WordPress segítségével hozom létre. A rendelkezésre álló plug-inek száma miatt nincs olyan, amit a WordPress segtségével nem tudsz megtenni.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Wicks, Typepad, Drupal, Joomla,

 

6 VaultPress- 39 dollár évente

URL: https://vaultpress.com/

Használat: Biztonsági másolat készítése a blogomról

Fontos, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a blogjáról. A VaultPress leegyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy óránként biztonsági másolatot készít blogjáról vagy webhelyéről. Ezt a szolgáltatást az Automattic fejlesztette ki, amely többek köztt a WordPress-t is fejlesztette.

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a korábbi biztonsági mentések visszaállítását vagy letöltését. A szolgáltatás használatának megkezdése után bármikor választhatsz témákat, beépülő modulokat, adatbázist vagy feltöltését. Például letölthetsz biztonsági másolatot blogjáról két évvel ezelőtt, és kiválaszthat a nap biztonsági másolatai közül. Számos kiváló biztonsági mentési megoldás létezik számomra, a VaultPress éppen ezért versenyképes.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Backup Machine, BlogVault, CodeGuard, InterServer,

 

7. Google Alerts – eszközök blogod elkészítéséhez

URL: https://www.google.com/alerts

Használat: Hogy értesítsem a blogomat mutató linkről

A Google Alerts segítségével értesítéseket kaphat bármiről. Ezt használom fel a könyv-áttekintések és a blogokra mutató hivatkozások bejelentésére. Arra is felhasználható, hogy tájékoztassák a rést érintő fontos fejleményekről.

Csak állítsa be a követni kívánt kulcsszavakat és a frissítések gyakoriságát.
A cikkben bemutatott szolgáltatások közül a Google figyelmeztetésekre nem számít minden nap.
Ez valószínűleg az egyetlen szolgáltatás, amelyet technikailag tudok tenni. Azonban minden alkalommal, amikor e-mailt kapok a Google Alert-ről, emlékszem, mennyire hasznos a szolgáltatás.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Mention, Social Searcher,

 

8. Google Drive 2 GB-os tároláshoz

URL: https://www.dropbox.com/

Használat: Fájlok tárolását, szinkronizálását és szerkesztését lehetővé tevő szolgáltatás.

A Google Drive-ot használom az összes fontos webhely-fájl, például fájlok, témák, plug-inek, logók és megjegyzések biztonsági másolatának készítésére. Az összes fájlt automatikusan szinkronizálja az összes számítógép, és bármilyen eszközről hozzáférhet a fontos fájlokhoz.

A Google Drive 15 GB tárhelyet kínál ingyenesen, de lehetőség van a tárhely növelésére . Célja az összes fénykép és videó biztonsági mentése szolgáltatásról.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: DropBox, SugarSync, SpiderOak, IDrive,

 

9. Greenshot – Ingyenes

URL: https://getgreenshot.org

Használd: Képernyőkép készítéséhez

A képek nagy része a blognak. A képek nélküli blogbejegyzések unalmasak, és nem kerülnek gyakran megosztásra a közösségi média webhelyein. Tehát napi képernyőképet készítek a blogbejegyzésemhez.

A Greenshot egy képernyőképernyő eszköz a Windows számára, amely lehetővé teszi, hogy gyorsbillentyűkkel képernyőképeket készítsen a teljes asztalról vagy egy meghatározott területről.
A Greenshot használatának számos előnye van.
Az a képesség, hogy egy meghatározott területről képernyőképet készítsen, sok időt takarít meg a kép levágásakor a képszerkesztőben. Azt is beállíthatja, hogy az alkalmazás automatikusan megnyissa a képszerkesztő alkalmazást a képernyőfelvétel készítése után. A képernyőképeket képként egy előre meghatározott helyre is mentheti.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Awesome screenshot, TechSmith Snagit,

 

10. Gimphoto – Ingyenes

URL: http://www.gimphoto.com/

Használd: Az internetkép megváltoztatásakor

Évek óta használom a Photoshopot a képek szerkesztésére, de az utóbbi években egy ingyenes fotószerkesztő megoldáshoz költöztem. A GIMP természetes választás volt, de a Gimphoto-ra való áttérés könnyű volt, mivel a menü interfésze a Photoshop alapú volt.

A Gimpphoto elérhető Windows és Linux rendszerekhez. Van egy hordozható letöltési lehetőség is, amely telepíthető egy USB flash meghajtóra. A Photoshop most nagyon drága, és havi előfizetéssel biztosítja, hogy mindenki fizetjen. Ha jó alternatívát keres a Photoshop-hoz, nagyon ajánlom a Gimpphoto-t. Nincs olyan, amit nem lehet megtenni, és nagyon hasonlóan működik, mint a Photoshop.

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Paint (Windows), Pixlr (böngésző alapú), Seashore (Mac),

 

11. Gmail – ingyenes eszközök blogod elkészítéséhez:

URL: https://www.gmail.com

Használat:  E-mail, hálózatépítés stb.

A Gmail az első alkalmazás, amelyet minden nap megnyílok a böngészőmben. Így kapom a legfrissebb információkat az új megjegyzéseimről az új blogomban, és hogyan kapok kapcsolatot az emberekkel az interneten. Az emberek mindig arról beszélnek, hogy a Twitter, a Facebook és a LinkedIn mennyire jó a hálózatépítéshez. Nagyon értékelem az e szolgáltatások által kínált hálózati lehetőségeket, de úgy gondolom, hogy az e-mailek továbbra is a legjobb eszköz az üzleti vállalkozások számára.

Azóta aktívan használom a Gmailt, mivel sok évvel ezelőtt felkínáltak egy béta-fiókot. Noha a legtöbb más e-mail szolgáltatás összehasonlítható a Gmail által kínált hatalmas kapacitással, a Gmail számos területen továbbra is kiváló. Integráció különösen más szolgáltatásokkal. A Google programok első része, például a Google Chat, a Naptár, a Drive, a Hangouts stb., Mind integrálva van a Gmail funkciójába. Nagyon sok olyan harmadik féltől származó alkalmazás, amely jól integrálódik vele, például egy jegyzetkészítő szolgáltatás. Emlékezz a Tejre .

Helyettesítő eszközök blogod elkészítéséhez: Outlook, FastMail , Thunderbird, MailBird,

Most már ismered azokat az erőforrásokat, amelyekre támaszkodhatsz , hogy a blogod minden nap sikeres legyen . Biztos vagyok benne, hogy sokan meglepődnek, hogy a Twitter és a Facebook nem szerepel a listán. Ezeket a szolgáltatásokat használom, de nem látom elengedhetetlennek a blogolási tevékenységeim során. Ha bármi is, akkor zavaróak lehetnek számomra, hogy befejezzem a munkámat.

Melyik blogeszközt használhatom? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket.

Köszönöm az olvasást,

Share This