Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2020.02.27. | Szerző: Online Vállalkozz

10 weboldal, ahonnan jó minőségű, ingyenes, jogtiszta képeket tölthetsz le

 

Ebben a bejegyzésben az ingyenes képek letöltése lesz a témánk.
Ingyenes, nagy felbontású képeket keresel? Bemutatom a legjobb weboldalakat, ahonnan ingyenes képeket tölthetsz le blogodba, webhelyedre vagy közösségi oldaladra. Ha online vállalkozást indítasz, akkor az egyik első problémád, amelyet meg kell oldanod, a kiváló minőségű képek beszerzése jelenti.

Valószínűleg ezekben az esetekben a stock kép gyűjtemények (ahonnan letölthetők ezek a képek), elegendőek lesznek, ha alacsony költségvetéssel rendelkezel.

Noha a prémium grafikus erőforrások a minőség és a mennyiség tekintetében a legversenyképesebbek. Tény, hogy nem minden vállalkozónak van megfelelő költségvetése, ehhez a beruházáshoz.

 

Honnan tölthetünk le ingyenes, nagy felbontású képet, amelyet felhasználhatunk személyes vagy vállalati weboldalunkon?

Ha online vállalkozásunkról beszélünk, akkor nem kétséges, hogy sok friss és magas minőségű (HD) fényképre van szükségünk, hogy vonzóbbá tegyük a blogunkban és a hálózatunkon közzétett cikkeket és infografikákat. Mindemellett ezeknek a tartalmaknak a lehető legeredetibbnek kell lenniük annak érdekében, hogy megtudjuk különböztetni magunkat piacunk többi résztvevőjétől.

Éppen ezért a legkényelmesebb megoldás számunkra, a nagy felbontású ingyenes képtárak széles választéka.

Tehát, megspékelve néhány extra ajánlással, ezúttal nagyszámú weboldalt gyüjtöttem össze, hogy mindig kéznél legyenek, ha ingyenes képek letöltése során szükséged lesz rájuk (néhányuk kevésbé ismert, viszont nagyon eredeti).

A 12 legjobb weboldal ingyenes képek letöltésére, amelyekről fotókat tölthetsz le blogod, weboldalad vagy közösségi oldalad számára

1) Pixabay

A Pixabay nagyon népszerű stock fotó oldal, és több mint 400 000 ingyenes fénykép található benne.

Ideális különféle területen tevékenykedő bloggerek számára, mivel a Pixabay ingyenes fényképeit felhasználhatjuk anélkül, hogy bármilyen felhasználói fiókot kellene létrehoznia (és sok esetben nincs szükség a szerzőre hivatkozás feltüntetésére sem).

Pixabay

2) Pexels

A Pexels.com nagy felbontású, ingyenes képeket biztosít a weboldal tulajdonosok és bloggerek számára, olyan kiváló minőségű fényképeket, amelyeket felhasználhatunk blogjainkban, közösségi oldalainkon vagy az interneten végzett személyes és szakmai projektekben. 

Pexels

3)  Gratisography

A Gratisography.com ingyenes nagy felbontású fényképeket kínál a projektekben vagy az internetes oldalakban történő felhasználáshoz.

Gratisography

4)  PicJumbo

A Picjumbo.com egy ingyenes, nagy felbontású képtár, teljesen ingyenes, mind kereskedelmi, mind személyes használatra. Nagyon sokféle kategóriája van.

PicJumbo

5)  Unsplash

Az Unsplash.com ingyenesen nyújt nagy felbontású fényképeket bárkinek, aki megakarja osztania ezeket a minőségi képeket a közösségi hálózatokon vagy a blogokon.

Az Unsplash feliratkozásunkal 10 HD-elemhez férhetünk hozzá, amelyeket 10 naponként automatikusan megújít.

Unsplash

6)  Morguefile

A MorgueFile.com jogdíjmentes tartalmat kínál. Nagyon jó platform a nagy felbontású képek azon szerelmeseinek, akik nem rendelkeznek megfelelő költségvetéssel, hogy fényképeket vásároljanak fizetett online webhelyeken.

Morguefile

7)  Flickr

A Flickr.com a világ egyik legnagyobb közösségi hálózata, amely megosztja a vizuális tartalmat. A Flickr.com-ot világ egyik legnagyobb szabad vagy ingyenes fotóbankjának is tekinthetjük.

Ezen a közösségi platformon hozzáférhetünk mindenféle grafikai erőforráshoz nagyon változatos szerzőktől, ingyenes felhasználási jogokkal, vagy a Creative Commons “CC” licenszel.

Flickr

8)  Stockvault

A nagy teljesítményű keresőmotorjának köszönhetően a Stockault.net webhelyen megtalálhatjuk azt, amit keresünk – akár képet a vállalati oldalra, akár egy vektoros kép a cikkeinkhez.

Bárhogy is legyen, ez egy nagyon érdekes lehetőség és alternatíva, ha az előző weboldalakon nem találtuk meg azt, amit „ideálisnak” tartunk a projektünk számára.

Stockvault

9)  Stocksnap.io

Az StockSnap.io weboldalán ingyenes, nagy felbontású képeket (szerzői jogi korlátozásoktól mentesen) találunk mindazok számára, akik blogjaikat vagy közösségi média profiljaikat vonzóbbá akarják tenni.

Stocksnap.io

10) Freepik

Ez egy szuper weboldal, hihetetlen számú, több mint 335 millió képet tölthetünk le ingyenesen, csodálatos, igaz?

A Freepik segítségével több ezer képhez férhetünk hozzá jpg, psd és ai formátumban, így módosíthatjuk és szerkeszthetjük a kívánt képet, grafikát.

Az összes ingyenes letöltés korlátozás nélkül használható, feltéve, hogy megadjuk az egyes esetekhez szükséges jóváírást.

Ha az oldal átvizsgálása után még mindig nem találtuk meg a szükséges képet, akkor előfordulhat, hogy fognunk kell a fényképezőgépet és meg kell csinálnunk magunknak.

Freepik

 

Share This