Oldal kiválasztása

Utoljára frissítve: 2020.05.11. | Szerző: Online Vállalkozz

Intő jelek, hogy a weboldal elavult és megérett már a felújításra

 

Mai témánk az elavult weboldal felújítás.

„Állítsa be és felejtse el” kifejezés sok mindenre vonatkozhat, de nem a Te weboldaladra. Vállalkozásod online kiterjesztéseként a weboldalad gyakran az első benyomás, amelyen keresztül a potenciális ügyfelekkel kapcsolatba lépsz. elavult weboldal felújítás

A honlapra látogatók és az ügyfelek elvárják, hogy működőképes, esztétikai szempontból kellemes és biztonságos weboldalad legyen. Ha azt tapasztalják, hogy szerintük webhelyed elavult, nehezen használható és tele van hibákkal, akkor valószínűleg eltűnnek, mert azon a véleményen lesznek, hogy vállalkozásod idejétmúlt, korszerűtlen, nem ügyfélbarát és hibás. 

Felsorolunk itt 4 okot, amelyek hatásaként azonnal megszakad az elköteleződés, elmaradnak a konverziók, szertefoszlanak a kilátások hogy bevételt termelj és végső soron pénzbe kerülnek.

Ha a vállalkozásod weboldalán megjelenik az alábbi jelek bármelyike, érdemes megfontolni egy frissítést:

1. A weboldalad betöltési ideje az örökkévalóságig elhúzódik – elavult weboldal felújítás

A weboldal sebessége egyaránt fontos a felhasználók szempontjából és rangsorolási tényezőként is. Az igazság az, hogy tehetünk bármit, ha a honlapunk túl lassan töltődik be, az emberek ott fogják hagyni emiatt.

A lassú weboldalak leggyakoribb okai az elavult témák, a nagy / tömörítetlen képek, a terjedelmes pluginok, a nagy fájl méretű tartalom vagy akár a rosszindulatú programok. A nap végére a sebesség megöli a konverziókat , és kritikus jelentőségűvé teszi webhelyed háttérfolyamatainak finomhangolását.

A Google az elmúlt öt évben arra ösztönözte a weboldal tulajdonosokat, hogy gyorsítsák fel webhelyeiket. A weboldal sebessége a Google pozícionálásában is szerepet játszik, így a folyamatos gyorsítás fokozhatja annak az esélyét, hogy a keresőben egyre inkább megtaláljanak.

Pro tipp: Az oldal sebesség megtalálásának leggyorsabb módja a Google Analytics. A leglassabb oldalak megtalálásához kattints – Viselkedés> Webhely Sebesség> Áttekintés. A Google jelentést készít a webhely átlagos betöltési idejéről, domain keresési idejéről és a szerver átlagos válasz idejéről.

2. A weboldalad nem működik mobil böngészőben – elavult weboldal felújítás

A jelenlegi statisztikák azt mutatják, hogy a mobil internetes forgalom minden korcsoportban meghaladja az asztali forgalmat. 2018-ban a világméretű webhelyforgalom 52,2% -át mobiltelefonokon generálták.

Mivel az mobiltelefonon szörfözés egyre hangsúlyosabbá válik, kritikus fontosságú, hogy webhelyünk működjön a felhasználók számára egy mobil böngészőben, mivel másodpercek alatt válthatnak a versenytárs webhelyére.

Lehetséges, hogy a régebbi webhelyeket teljesen át kell alakítani a mobil funkcionalitás elérése érdekében. A legtöbb weboldal témája és a tervező stúdiók azonban rendelkeznek a weboldalak mobiltelefonra történő optimalizálásának funkcióival.

Próbálkoz webhelyed használatával okostelefonon, és keressen olyan oldalakat, amelyek nem megfelelően jelennek meg. Miután újratervezted mobil weboldalad nagy részét, győződj meg arról, hogy az újonnan közzétett oldalak a mobilra is optimalizálva vannak.

3. Az Internetböngészők figyelmeztetnek, hogy webhelyed nem biztonságos – elavult weboldal felújítás

A webhely biztonságának automatikussá tételének fő oka nyilvánvaló – a hackelés gyakoribb, mint valaha. A jelenlegi technológiai skálánkban a számítógépes bűnözők könnyebben kihasználhatják azokat a vállalatokat, amelyek régebbi szoftvereket használnak.

Van azonban marketing ok is a biztonság növelésére. Ha webhelye nem rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, a böngészők webhelyét “Nem biztonságos” megjelöléssel jelölik. A Google Chrome például a következő figyelmeztetést jeleníti meg böngészőjében:

Ez a figyelmeztetés halálos az olyan vállalkozások számára, ahol kritikus az ügyféladatok biztonságos megőrzése, például az ügyvédek, bármilyen e-kereskedelmi vállalkozás és az egészségügyi szakemberek számára. Kevés felhasználó akar megbízni hitelkártyájával egy nem biztonságos webhelyen.

Ha még nem rendelkezel SSL-tanúsítvánnyal, akkor tedd azt prioritássá.

4. A weboldalad csúnya – elavult weboldal felújítás

Mivel az asztali és a mobil eszközök képernyőjének minősége folyamatosan javul, a jól megtervezett és felhasználóbarát webhely egy olyan befektetés, amely korlátlanul kifizetődik. Mint korábban említettük, webhely gyakran az első benyomást teremti meg a vállalkozásunk számára. A jól megtervezett, a részletekbe menően figyelmes és felhasználóbarát szolgáltatásokkal foglalkozó weboldal professzionalizmust sugároz, és ez tovább erősíti a megitélésünket a felhasználók szemében.

Az egyik legfontosabb kérdés, amelyet a vállalkozások gyakran figyelmen kívül hagynak, egy reszponzív megjelenésű weboldal. A „reszponzív” kifejezés arra utal, hogy a weboldal képes alkalmazkodni az adott kijelző méretéhez, amelyben megjelenik. A telefonoktól és táblagépektől kezdve a laptopokig és az asztali számítógépekig a webböngésző ablakai minden formában és méretben megtalálhatóak, tehát egy reszponzív webhely elengedhetetlen a felhasználók megtartása során, hogy ne hagyják el a webhelyet.

További megfontolások lehetnek a pixeles képek vagy a stock fényképek eltávolítása, a megszakadt hivatkozások javítása vagy a felesleges vagy hibás pluginek eltávolítása ill. cseréje, valamint az unalmasan megírt cikkek helyettesítése izgalmas nyelvezetű, olvasható, egyedi stílusban megírt cikkekkel.

Ha webhelyed ezen hiányosságok bármelyikétől ​​szenved, akkor ne késlekedj a probléma megoldásával. Ezek a látható hibák feltehetőleg csak a jéghegy csúcsa, és valószínűleg többet lehet tenni annak javítása érdekében, hogy miként mutatod be a vállalkozásod az érdeklődőknek és potenciális ügyfeleknek online.

 

Share This