Oldal kiválasztása

Milyen szempontokat kell figyelembe venned a weboldal létrehozása során

 

Amikor valakit megbízol egy weboldal létrehozása kapcsán, tudnod kell, hogy eljött az idő, hogy egy sor döntést meghozz. Ezek között szerepel például az oldal tervezésének típusa, a tartalom és kategóriák, amelyek a weboldalon a weboldal tervezésével és fejlesztésével foglalkozó szolgáltatónál merülhetnek fel.

Ez egy olyan folyamat, amelyben sok különféle szempontot kell, döntések során figyelembe vennünk. Néhány pontban összefoglaltuk mindazt, amit ne hagyj ki, ha weblapot szeretnél létrehozni.

 

Gyorsan betöltődő oldalak

A betöltési sebesség nagyon fontos tényező a keresőmotorokban történő pozícionálásban, mivel közvetlenül befolyásolja a mobil eredményeket, hiszen tapasztalhattuk, ha egy felhasználó belép a weboldalunkra, és az nem tölti be elég gyorsan, akkor visszatér az eredmény oldalra, és rákattint a versenytársunk webhelyére.

Ez együtt jár azzal a dilemmával, hogy törekszünk a figyelemfelkeltő és interaktív kialakításra, amelyet mindenki szeretne a saját weboldalán megjelentetni.

Azonban a betöltési sebességnek elsőbbséget kell élveznie a tervezéssel és dizájnnal szemben. Hiába szuper interaktív egy webhely, ha a betöltése 7-10 másodpercig tart, nem működik, mert nem jelenik meg a Google eredményeiben, vagy a felhasználó, megunja a várakozást, kétségei támadnak és távozik.

 

Minőségi tartalom

Minden felhasználó, aki keresést hajt végre, konkrét információkat keres valamiről, ezért a weboldalnak releváns tartalommal kell rendelkeznie, amely segíthet az információk megszerzésében a felhasználónak.

Ez mind a felhasználói élmény, mind a pozicionálás szempontjából előnyös, mivel a keresőmotorok tudni fogják, hogy az adott oldal, jól optimalizált tartalommal rendelkezik, és hogy a felhasználók szeretik.

 

Könnyű navigáció

Semmi sem idegesítőbb annál, mint egy olyan webhely, ahol nehéz megtalálni azt, amit keresünk, mert nincs menüje vagy mert nem rendelkezik a megfelelő navigációhoz szükséges összes oldallal.

Meg kell mutatni az összes olyan elemet, mellyel a felhasználó navigálni tud a webhelyen, és ezeknek könnyen elérhetőnek kell lenniük.
Kerülni kell az olyan menü kialakítást, amelyben 3-nál több kattintás szükséges az oldal megnyitásához.

 

Egyszerűség és elegancia

Minél egyszerűbb és elegánsabb egy weboldalkialakítása, annál jobb a felhasználó számára. A kialakítás, amelyet a felhasználó lát a weboldalra való belépéskor, meghatározhatja, hogy folytatja-e a böngészést vagy sem.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy egyszerű, elegáns és jól megtervezett dizájnod van, akkor a felhasználó használni fogja a weboldalad.
Hozz létre egy webhelytérképet

Ne gondold, hogy a webhelytérkép kizárólag a keresőmotorok számára szolgál információval a weboldalad feltérképezése során.
A felhasználóknak is tudniuk kell, hogy milyen oldalak vannak a webhelyen, mivel ők azok, akiket érdekel, az adott vállalkozás, nem csak a keresőmotorokat.

Reméljük, hogy amikor elkészítesz egy weboldalt vagy átalakítod a meglévőt, ahelyett, hogy a webhely kinézetére helyeznéd a hangsúlyt, inkább a felhasználói élményt részesíted előnyben, amelyet a webhelyed meglátogató felhasználóknak nyújtasz.

Share This